Alegeri

12 11 2014

Alegeri. Un cuvant folosit pana la saturatie zilele acestea. De parca doar o data la patru, cinci ani alegem. Pe naiba. Toata viata suntem obligati sa alegem, iar la nivel de individ, alegerile intime, personale, care nu se cer dezbatute in piata publica sunt cele care isi pun amprenta pe toata existenta.

Alegeri

Alegeri

Sunt clipe decisive cand alegi sa ramai sau sa pleci. Sunt clipe cand decizi daca renunti sau lupti. Mai sunt momentele dureroase cand aleg altii in locul tau, iar tu trebuie doar sa te conformezi. Alegi sa uiti sau sa pastrezi in suflet totul. Alegi sa urasti sau sa iubesti. Sa ierti sau sa te razbuni. In fiecare zi alegi cate ceva si nu-ti trebuie o stampila pentru asta. Oricum alegerea ta, de orice fel ar fi ea, va lasa un semn imprimat pe intreaga-ti viata.
Unii fac alegeri cu sufletul. Altii fac alegeri cu mintea. Putini sunt cei care aleg cu amandoua. Si nici asa nu-ti garanteaza nimeni ca ai facut alegerea potrivita. S-ar putea sa regreti mai tarziu. S-ar putea sa te dai cu capul de pereti si sa faci spume la gura din cauza solutiei pe care ai imbratisat-o la un moment dat. Vei deveni un om frustrat, nefericit si vei regreta momentul de slabiciune ori de neatentie care te-a facut sa alegi o situatie, un om, o meserie, o atitudine, o singuratate, o desertaciune in detrimentul a altceva. Asta-i viata. Se mai intampla sa faci si alegeri gresite, dar in acest caz n-ai dreptul sa arati cu degetul spre altii. Un om integru si puternic isi poarta alegerile cu demnitate. Oamenii slabi si parsivi fac altfel in cazul in care socotelile nu s-au potrivit cu cele visate. Aleg ceva, crezand ca asta le va aduce linistea si, cand colo, se trezesc mai nelinistiti, mai chinuiti, mai munciti de ganduri si apoi se zbat nefericiti hulindu-i pe altii si incercand cu disperare sa mai indrepte ceva. Cand faci o alegere, fie ca ti-o asumi, fie ca nu, ea te va urmari toata viata. Asa ca… ai grija ce alegi ca sa nu-ti para rau mai tarziu! Pentru ca, din pacate, exista si un „prea tarziu” in alegeri.

Anunțuri

Acțiuni

Information

One response

12 11 2014
Roxana Dumitrascuta

Orice alegere am face, va exista si o urmare a acesteia. Ca este buna sau nu alegerea, vom vedea…insa cred ca si alegerile nefericite au menirea de a ne ajuta sa evoluam:) Deci, nu trebuie sa ne invinuim pentru trecut…sa traim prezentul cu demnitate si sa privim viitorul cu speranta:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: