Animalul

17 10 2014

Bestia

Bestia

Tocmai cand eram si eu zen, fara sa pup moaste sau sa iau lectii de la vreun guru, s-au mai gasit cate unii sa-mi invadeze linistea. S-a dus pe apa sambetei dorinta mea de impacare cu universul, cu destinul, cu stele si soarele, cu semenii. Astia din urma au avut grija sa scoata iar la iveala fiara din mine. Cred ca-si imagineaza ca sunt un animal in cusca si fiindca ne despart gratiile isi permit sa ma intarate cu batul. Dar ce sa vezi? Animal sunt, dar nu mai mult decat ei, iar gratiile sunt doar in imaginatia lor. In realitate, sunt libera si tin de libertatea mea cu ghearele si cu dintii daca e nevoie. Cat despre batul pe care ei il folosesc, este prea stramb si prea ilegal ca sa ma poata atinge in vreun fel. Arma asta e doar pentru intimidare. Si ar mai putea fi pentru manipulare si spalare pe creier. Ar trebui cand vad batul sa bag coada intre picioare, sa ma ghemuiesc intr-un colt si sa schelalai. Eventual sa ling si manutele care-l tin. Off, dar ce te faci cand efectul la mine este exact pe dos? Ce te faci cand vederea batului ma face si mai salbatica, dar si mai libera? Asta e secretul pe care cei din jungla ipocriziei nu l-au inteles si pe care in marinimia mea il dezvalui. Iata-l:
Lasa-ma sa fiu buna, lasa-ma sa tac, lasa-ma sa nu musc, lasa-ma sa nu-mi scot ghearele si vei vedea ca poti face treaba buna cu mine. Nu ma intarata si nu atenta la libertatea mea! Vei fi surprins sa constati cat de blanda pot fi. Vei avea un tovaras de drum fidel si loial care te va urma pana la capat si dincolo de el. Cu batul nu reusesti sa ma dresezi, ci poti doar sa ma transformi dintr-un animal intr-o bestie. Si spre deosebire de finalul din povesti, sfarsitul acesteia din viata reala s-ar putea sa fie unul trist. O bestie nu va mai putea fi imblanzita niciodata si daca turbeaza in lupta ori moare, cu siguranta nici instigatorul ei nu va iesi intreg.
Asa ca… fii bun cu TINE, acum, ca ti-am spus secretul meu!
Multumesc!

Anunțuri

Acțiuni

Information

2 responses

18 10 2014
alina-mihaela manolescu

Sunt de acord cu fiecare Litera ! Eu sunt o leoaica pasnica ; DAR daca o data ma fac ca nu te aud a doua oara ca nu vad sa te fereasca Bunul Dumnezeu cand reactionez !!!

21 10 2014
irina

E destul de greu sa reeduci ,asta-i problema !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: