Castelul de nisip

4 08 2014

Chiar si atunci cand stiu ca e doar un castel de nisip, lucrez cu ambele maini ca sa-l inalt. Privesc valul cum se apropie si intaresc zidul de nisip din partea din care se apropie pericolul. Orice castel, oricat ar fi de solid, are nevoie de protectie de jur imprejur. Cel de nisip cu atat mai mult. Dar pe mine nu ma mai sperie nimic. Stiu ca atunci cand construim cu dragoste, cand suntem doi si lucram cu acelasi scop, constructia dureaza. De fapt, astea sunt singurele conditii.
In rest… unul vine, altul pleaca.
Mai trece un neatent si da cu piciorul. Il iert fiindca stiu ca neatentia il va costa scump in propria lui viata.
Mai trece un sceptic si stramba din nas. Nu-mi fac probleme fiindca nasul lui n-are cum sa intre in castelul meu.
Mai trece, pe langa, un animal care urla la luna de disperarea propriei vieti. Pe animale constructia mea le priveste de sus. E prea inalta ca sa se aplece.
Mai trece un ipocrit si imi spune ca in viata asta nu conteaza castelele de nisip si ca el si-a construit totul pe pamant stabil. Pe asta il ignor si il las sa se minta singur mai departe.
Mai vine un specialist si imi explica cum trebuie sa construiesc fundatia, ce unghiuri am de respectat, ce inclinatii. Asta ma amuza cel mai tare. L-as invita in castelul nostru pe post de mascarici.
Si mai trece unul si-si mai da cu parerea, si mai trece altul si ne ofera sfatul sau nesolicitat, si mai sufla vantul, si mai curge ploaia si noi construim cu mainile goale si cu sufletele pline. Castelul nostru se inalta asa cum putem noi sa-l construim: cu dragoste, in doi, cu acelasi scop. Si oricat de nepotrivit ar parea, de afara, sa muncesti cu atata inversunare la un castel de nisip, nu stam sa explicam nimanui cat de mare e fericirea pe care o simtim cand mainile noastre pline de nisip ud se ating. Oricum, n-ar intelege nimeni.
Castelul de nisip

Anunțuri

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: