Barbatul curajos

3 05 2014

El este curajosul. Ea e plapanda. El sta cu arma in mana si apara tara de dusmani. Ea sta cu mopul in mana si apara casa de microbi. El se lupta cu criza mondiala. Ea face liste de cumparaturi pentru familie. El construieste case, afaceri, imperii. Ea sta in spate si-l sustine. El infrunta mitocanii din trafic. Ea se sperie cand unul ii taie calea. El are voce puternica si stie sa-i puna la punct pe cei care-l supara. Ea vorbeste incet ca sa nu trezeasca copiii. El are putere. Ea are frici. El e eroul. Ea e personajul secundar.
Avand in vedere toate astea, cateodata, se intampla ceva inexplicabil. Cand se porneste vreun razboi in casa, el ridica ziduri de aparare pentru sine si se pune la adapost. Cand apare vreo lacrima amara in ochii ei, el fuge ca un las. Cand vocea ei incearca sa se faca auzita, el da ochii peste cap si se retrage. Cand banii se apropie de sfarsit, el arata cu degetul catre ea. Cand microbii invadeaza locul, el se teme sa puna mana pe mop. Cand ea nu poate dormi, el se ascunde intr-un somn odihnitor. Cand mainile ei se ridica in rugaciune, mainile lui isi fac cruce. Si-atunci, care e barbatul curajos? Cine e el? Exista? Bineinteles.
Barbatul curajos e cel care nu se teme de lacrimile femeii si se straduieste sa le faca sa dispara. Barbatul curajos e cel care poate sa castige fiecare lupta luptand, nu fugind. Barbatul curajos e cel care are rabdare. Barbatul curajos este cel care stie sa mangaie si sa sarute, nu sa invineteasca mana femeii care il iubeste. Barbatul curajos este cel care asculta rugaciunile femeii lui. Barbatul curajos e cel care stie sa faca din ea eroina, iar el sa ramana personajul secundar.
Langa un barbat curajos cu adevarat, femeia nu va mai avea frici. Langa un barbat curajos, ea va indrazni sa infrunte lumea. Langa un barbat curajos va putea sa lupte si ea cu toti invadatorii, chiar si cu arma in mana. Langa un barbat curajos e un privilegiu sa traiesti si nu cred ca exista femeie pe planeta asta care sa se gandeasca la alte variante de convietuire atat timp cat are un astfel de barbat langa ea.
Si daca te numeri printre cele binecuvantate, femeie, nu uita sa-i spui in fiecare dimineata: „Te iubesc, barbatul meu curajos!” Cuvintele acestea il vor face pe el mai puternic si pe voi invincibili.

Anunțuri

Acțiuni

Information

4 responses

3 05 2014
Deny

Are ceva paunescian textul tau. Pacat ca nu scrii o carte. In viata exista barbatii curajosi, dar si o femeie adevarata in spatele lor.

3 05 2014
irina

Foarte frumos si atat de adevarat ! Aceasta poate fi o foarte frumoasa lectie data mamelor de baieti care, nu stiu de ce, bagajul „de suflet”si cel educational nu-l transmit fiilor lor .Poate cei crescuti intr-o casa unde „domneste” dragostea si respectul pentru femeie vor deveni adevaratii barbati curajosi ,altruisti,sensibili,vor sti sa iubeasca cu adevarat fiinta de langa ei si sa o respecte pentru ceea ce reprezinta !Barbatul adevarat este cel ce recunoaste atunci cand greseste si care-si cere scuze oferind o floare iubitei lui !

3 05 2014
mara

„Barbatul curajos este cel care stie sa mangaie si sa sarute, nu sa invineteasca mana femeii care il iubeste”….. Cata dreptate ai!

4 05 2014
adevarul spus

doamne ,dar unde ai gasit comparatiile facute ca sunt asa de adevarate.!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: