Pofta de vise implinite

25 01 2014

Copil fiind, nu pierdeam nicio piesa de teatru din zilele de marti si niciun film din cele 2-3 ore de program tv din vremurile apuse. Pe la 12 ani am vazut un spectacol in care juca un tanar fermecator pe nume Marcel Iures. Atat de mult m-a impresionat jocul sau actoricesc, talentul pe care i l-am perceput cu mintea si cu sufletul meu de copila, incat am decis ca vreau sa fac si eu acelasi lucru: teatru. Sa fiu actrita. Ceea ce parea un simplu moft de copil, a devenit scopul vietii mele. In anii aceia nu era o moda ca toate fetitele sa-si doreasca sa fie actrite, cantarete, manechine. Ba, un astfel de ideal era cel putin discutabil. Trebuia sa ai o meserie „serioasa”, iar prejudecatile legate de artisti erau crunte. Nu ca acum s-ar fi schimbat prea mult mentalitatile…
Si atunci cand vecinii mei mici se jucau in curtea blocului, eu mergeam la Palatul Copiilor sa fac cursuri de actorie. Atunci am aflat prima data de Cehov, iar „Pescarusul” devenise rugaciunea dinaintea somnului. Nimeni nu-mi putea frange aripile si zborul. Visam cu ochii deschisi si luptam pentru visul meu in ciuda zbuciumului interior pe care il presupunea. Am avut noroc ca mama nu s-a speriat de alegerea mea. Nu s-a impotrivit nicio clipa, desi mi-a pus in vedere ce presupune un asemenea drum in viata. Ce-i drept, putea sa-mi spuna orice, pentru mine nu exista alternativa.
Cand am crescut, m-am indreptat spre facultatea de vise cu toate sperantele adunate de-a lungul anilor. Tin minte ca atunci cand s-au anuntat rezultatele la admitere si cineva a strigat ca sunt in fruntea listei, am plans in hohote si am avut noroc sa-mi fie Ioan, colegul meu, aproape, fiindca m-as fi pravalit in fata avizerului.
Urma sa respir acelasi aer cu oamenii pe care ii iubeam si ii admiram atat de mult. Ion Cojar, Gelu Colceag, Adrian Pintea, Olga Tudorache, Dem Radulescu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Tania Filip, Sobi Cseh treceau zilnic pe langa mine pe culoare si nu stiam cum sa ma lipesc mai bine de perete ca sa nu le stanjenesc drumul. M-as fi mutat in facultate daca as fi putut. Cursurile erau darul dupa care tanjisem. Pofta mea de vise implinite era satisfacuta.
Ce a urmat dupa aceea nu vreau sa-mi amintesc. Multi absolventi ar povesti acelasi lucru, doar ca ar folosi cuvinte si nume diferite pe alocuri. Mi se spusese de multe ori ca mai presus de talent ai nevoie de noroc, dar n-am vrut sa cred asta niciodata. Ma gandeam ca noroc au toti prostii. Asta pana am mai crescut putin si am inteles ca tu iti poti face norocul cu mana ta. Sunt sanse pe care n-ai voie sa le ratezi, sunt trenuri in care n-ai voie sa nu te urci, sunt oameni pe care nu trebuie sa-i ignori. Trebuie sa fii mereu deschis, disponibil, dornic de lupta, zambitor si amabil. E posibil sa obosesti la un moment dat, dar pentru un vis implinit niciun efort nu e prea mare.
Si pentru ca ma aflu intr-o perioada a vietii in care cea mai mare dorinta a mea este sa-mi implinesc visele uitate, dar pastrate bine in suflet, intr-un colt pe care nimeni nu-l poate atinge si pangari, sunt pregatita sa-mi deschid aripile si sa zbor ca pescarusul lui Cehov. Nu sunt Nina, sunt Nouria si stiu ca visele pot deveni realitate.

Anunțuri

Acțiuni

Information

2 responses

5 02 2014
Irina

Nouria visele se mai si indeplinesc …! Tu esti o fiinta superioara ,ca si caracter,cu pasiuni certe ,nenorocul tau a stat in faptul ca noi dupa revolutie ne-am pierdut din entitate ca popor ,au venit diversi ce au incercat si incearca sa „polueze” tot ce aveam mai de pret ,cultura ,arta iar consumismul devoreaza si deterioreaza suflete si minti ! Sunt sigura ca lucrurile vor intra in „normalitate” iar cei ce te cunosc si apreciaza iti vor intinde bratele ! Bafta si nu renunta la visele tale!

12 06 2014
Alicia

Zboara, Nouria, zboara si atinge-ti visele! O lectie ce trebuie mereu reamintita, un indemn pentru fiecare dintre noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: