Poveste despre o fosta cu tupeu

21 04 2013

O fosta dintre multe altele, apucata de nostalgii, ii scrie fostului, dupa vreo 15 ani de la aventura, ca ii e dor de vremurile apuse si il invita inocent, bineinteles, la o cafea. Fostul, om insurat si la casa lui, satul pana peste cap de genul asta de femei, o ignora pe duduie.
Fosta nu se lasa. Peste cateva luni, gaseste ea o modalitate sa-i lanseze o noua invitatie fostului, de data asta intr-un cadru mai organizat, oficial, ca sa nu bata la ochi.
Nimic iesit din comun pana acum. Sunt multe foste neconsolate dupa finaluri nefericite si nedorite, care-si incearca norocul cand le napadesc amintirile, cand nici nu te astepti. Dar ce te faci cand fosta e o mare escroaca, adica una cu acte in regula? Nu in sensul eufemistic al cuvantului, ci cu acte la propriu. Una care insala oameni, institutii si care, ce nenorocire, a fost executata silit de banca si lasata fara casa exact cand se apropiau sarbatorile.
Bine, va zice un om de buna credinta, si care-i legatura? Ce… escroacele n-au voie sa aiba si ele nostalgii? Nu-s libere sa se bage in vietile oamenilor cand vor ele? Or fi. Nimic de zis. Dar ca sa vezi coincidenta: a doua zi dupa ce casa fostei e pusa in vanzare de banca (de care nu si-a amintit la timp ca sa-i restituie imprumutul), isi aminteste brusc, ca din senin, de fost. Si ii scrie mesajul cu invitatia la cafea, crezand, sperand, ca acesta va alerga intr-un suflet la ea si o va cobori pe pamant de pe culmile disperarii. Pe el, insa, doar il bufneste rasul.
Daca n-ar fi de ras, ar fi de plans.
Mi-e mila de genul asta de femei. Pana unde se poate cobori un om? Cat de mult se poate injosi o femeie uitata inainte de a conta si care a fost trecuta demult la „si altele”? Merita sa ajungi de rasul lumii in speranta ca tertipurile nu-ti vor fi descoperite?

Anunțuri

Acțiuni

Information

2 responses

22 04 2013
Codruta

Cred ca anumite personaje nu au scrupule si se folosesc de orice prilej sau de oricine ptr a se „salva”…Sunt genul de lipitori care profita de prieteni, colegi, fosti iubiti, vecini , oameni intalniti la „coada la paine” etc.
Atata timp cat exista fraieri pe pamant si asemenea personaje triste traiesc pe „langa casa omului”..Individa despre care ne relatati nu era nostalgica dupa o veche iubire ..Pur si simplu cauta un colac de salvare si cand te ineci esti in stare sa te agati de oricine si orice..
Pana la urma toti avem partenerii de viata si prietenii pe care ni i-am meritat si asumat.Tine de noi sa facem alegeri bune si sa fim atenti la semnalele pe care ni le trimite Dumnezeu.

23 04 2013
Irina

Aceasta persoana se poate numi „RATATA” din toate punctele de vedere , ii poti plange de mila sau eventual o poti transfera la o scoala de corectie unde o vor ajuta sa-si umple „golurile” capatate pe parcursul intregii sale existente !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: