Credeai ca poti zbura

17 10 2012

Cand esti pustoaica traiesti cu senzatia ca toata lumea e a ta. Intinzi aripile sa zbori si garantezi ca vei ajunge acolo unde visezi. Nu exista bariere, ai in fata doar linia orizontului la care vrei sa ajungi. Nicio distanta nu e prea mare si nicio furtuna nu-ti poate uda aripile. Esti invincibila.
Apoi, intri in viata. Ti-ai pastrat entuziasmul, crezi ca vei reusi, dar apare un om care-ti smulge o pana din aripa. Era un necunoscut. Nu te-ai impiedicat de el. Nu-ti poate opri evolutia lipsa unei pene. Ce pana ta! Zborul iti este la fel, determinarea e aceeasi.
Omul n-a facut altceva decat sa-ti spuna cum sunt oamenii, dar tu n-ai inteles mesajul. Te-ai avantat mai departe in mijlocul lor. Ti-ai facut prieteni, dar si ei au cam inceput sa-ti rupa penele. Mai intai un fulg – o barfa mica, apoi cea mai colorata pana de la coada – o tradare mare. Ai mai crescut si te-ai indragostit. Nu stiu cum se face ca dupa episodul asta ai iesit cea mai jumulita. Ceea ce visai sa fie un minunat zbor in doi n-a fost altceva decat oprirea brutala a zborului tau. La inceput un viciu, apoi un urlet, apoi linistea nepasarii. Ai crezut ca poti sa zbori chiar si asa. Aripile tale insa nu s-au mai desfacut. Te-ai amagit ca poti ridica din nou ochii spre cer si ca poti atinge linia orizontului. Aripile tale insa, desi jumulite de pene, sunt mai grele. Nu le mai poti desface. Din lebada semeata ai ajuns o gaina amarata.
In jurul tau se invart oameni care-si admira opera. „Uite ce-am reusit sa fac din ea! Credea ca poate sa zboare! Credea ca va atinge vazduhul. Pe dracu! Am facut eu in asa fel, incat sa inteleaga ca si ea e doar o gaina banala la fel ca celelalte care se rotesc in jurul cozii prin ograda.”
Te doare sa recunosti adevarul, dar asta e. Cu aripile rupte nu mai poti zbura. Linia orizontului la care sperai sa ajungi nu mai e acolo decat pentru ochii tai. O privesti si lacrimile se rostogolesc in noroiul din curte. Din pacate, cu picioarele pe pamant, afundata adanc in mocirla nu te mai poti ridica spre cer.

Anunțuri

Acțiuni

Information

8 responses

17 10 2012
maria si zaharia

Revelatorie stare va mai gadila in aceasta zi de toamna tarzie! Am sorbit fiecare cyvant , care m-a transpus intr-o empatie totala! E important sa renuntati la penele gainii din curte , a gainii cotcodacitoare si sa intelegeti ca undeva , structura e cea de lebada! Sunt sigura ca asta e adevarul , fara iz de sustinere! Si fi-va sa fie momentul acela si in viata dvs!

17 10 2012
Daniel

„Omul n-a facut altceva decat sa-ti spuna cum sunt oamenii” eu te-as indruma sa vezi ca „omul n-a facut altceva decat sa-ti spuna cum esti tu cu adevarat” !

17 10 2012
nouria

@ maria si zaharia: Multe sunt importante, dar odata zborul frant…
@Daniel: De ce ne simtim toti datori sa le aratam altora cum sunt?

19 10 2012
Irina

Nouria ,exista si pasarea phoenix ! Nu are nimeni dreptul sa-ti franga zborul,nu are nimeni dreptul sa-ti amputeze aripile caci aceste persoane nu sunt la nivelul tau de bun simt si pregatire Oare „omul” stie cum esti tu cu adevarat ??? Ma indoiesc !

20 10 2012
Dorina

Am citit de cateva ori…si o voi face pentru ca e realitatea, din pacate! Nu spun nimic doar multumesc pentru aceste cuvinte….si pentru ceea ce esti cu adevarat! Te imbratisez

20 10 2012
wlfp

Si totusi mai poti zbura. Inchizi ochii, uiti de ce ai in jur si iti urmezi orbeste visul. Ca sa poti zbura trebuie sa lasi greutatile in urma. Si ca toate greutatile, mai ale cele pe care le cari inutil iti sunt dragi, foarte dragi si iti vine greu sa le lasi in urma. Dar asta e trebuie sa alegi. Lasi si zbori sau tii si ramai.
Cat despre cei care iti fura din pene, ti-le fura de consolare/rautate, ca lor nu le-au crescut pene, pentru ca nu au fost in stare, nici macar sa isi doresca, sa zboare, vreodata.

PS: Genial text.

19 11 2012
Maria Claudia

Superb!

19 01 2013
Mari Isar

Superb si adevarat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: