Necunoscutul de langa tine

5 01 2011

Credeti ca-i cunoasteti pe cei apropiati? Credeti ca stiti totul despre voi insiva?

De cateva zile am inceput sa ma indoiesc ca as cunoaste pe cineva cu adevarat. Am auzit lucruri care m-au bulversat, despre oameni pe care puteam sa jur ca-i cunosc. M-am surprins pe mine reactionand cum n-as fi crezut ca pot sa o fac.

De fapt, nu cunosc pe nimeni atat de bine, cum nici pe mine nu ma stiu indeajuns.

Necunoscutul de langa mine si necunoscutul din mine si-au dat mana de eclipsa ca sa ma scape de liniste. Acum am la ce sa meditez, am cu ce sa-mi pierd vremea si cu ce sa-mi ocup timpul, ca prea stateam degeaba. Prea n-aveam nimic de facut, de gandit, de muncit. Acum am.

Poate in urma informatiilor primite voi reusi sa realizez portretul meu, cel putin. Sau poate voi realiza robotul care-mi doresc sa fiu. Inca ma mai incurca sensibilitatea, sentimentele, nostalgiile, dar cand voi scapa de ele voi putea spune cu mana pe tranzistor, circuite, cabluri, ca m-am linistit.

Pana atunci ma mai chinui putin cu inima, cu sufletul, cu ratiunea.

Anunțuri

Acțiuni

Information

3 responses

5 01 2011
Iulia Vlad

Eu am invatat in ultimii ani ca pentru fiecare ceilalti nu sunt decit un personaj intr-o poveste pe care am scris-o noi insine despre ei. Iar noi suntem ceea ce simtim. Pentru mine cel putin este de ajuns ceea ce simt. NU CE GINDESC! Si cred ca pacea adevarata este doar cea dictata de inima. Nu vreau sa ma lupt sa cunosc pe nimeni, nu vreau sa judec si sa sfatuiesc pe nimeni. Stiu ca gunoiul din jur nu este al meu si nu il primesc in curtea mea. Nu mai sunt surprinsa de aproape nimic si nu mai iau pe nimeni si nimic de bun. Nu lupt cu aparente, impresii, ce ” trebuie ” sa fie, ce ” trebuie” sa fac, ce e bun, ce e rau etc…Pentru ca nu mai accept tipare. Cind vine o racheta catre mine care tipa ” Ia uite, bai, ce s-a intimplat ” imi zic ” Si ce daca? „. Lasa sa traiesc eu in ignoranta ( asa o numesc tiparele ) ca ma simt bine. Iar tu ( nu tu, Nouria ci genericul tu ) ai dreptul sa fii deranjat daca asa crezi de cuviinta. Pe mine ma deranjeaza si ideea de ” cea mai buna prietena „. Nu stiu cine ar fi de pus pe lista si mai ales de ce, dar stiu foarte bine de cine imi este dor.

7 01 2011
Dorina

Acest post mi-a dat si mie de gandit…desi eu am un „principiu” …ca nu exista „cea mai buna…cel mai bun..prietena/prieten”…..pentru mine TOTUL inseamna FAMILIA….poti sa ai prieteni….n……dar ei vor fi primii care dezamagesc….si te fac sa suferi…si asa prefer intotdeauna sa imi spun ca am cunostinte….care bineinteles sunt mai dragi si aporpiati unii , iar altii nu….

DEsi….sm intalnit persoane sa ma condamne pentru relatia stransa dintre mine si familie….dar eu consider ca asa cum sunt e perfect mai ales apropierea dintre mine si familie…..Cum ar putea sa ma condamne ca le spun de fiecare data ca ” Ii iubesc”…ca „Mi-e dor de ei”….dar cum sa nu o fac daca oricand se paote intampla ceva si apoi sa raman cu regrete?!?! Sa nu o fac…ii pot pierde oricand…si sa regret ca nu am facut aceste lucruri?! No way….Cel putin asa gandesc eu…….:)

7 01 2011
Ariana

Cand stai bine cu tine insati tot ceea ce vine din afara este mult mai usor de „decantat”neavand un efect devastant asa ca, atat persoanele cat si lucrurile au valoarea meritata si nu cea scontata !Experienta te ajuta sa evaluezi , inainte de a suferi ! Viata este destul de complicata si nu merita sa o complicam mai mult visand la perfectiune !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: