De pe blog in ziar

26 04 2010

Exista un trend in jurnalism: dai copy/paste de pe blogul cuiva, pui la tine la ziar, mai faci un articol, mai justifici un salariu. O.K. Asta e.

Intrebarea e: ai cerut permisiunea cuiva sa duci vorbele de pe blogul omului la tine la gazeta? Ai specificat sursa?

Oare omul acela, daca isi dorea sa anunte intreg poporul roman, prin mass-media, de una sau alta, n-ar fi facut-o de bunavoie? Nu te-ar fi invitat pe tine, in calitate de ziarist, la evenimentul respectiv, ca apoi sa scrii ceva despre el? Ba da. Oare nechemandu-te n-o fi insemnat ca nu-l intereseaza sa scrii despre el? Eu cred ca da.

Prin urmare, ideea e urmatoarea: tot ceea ce scriu eu aici, pe blog, imi apartine in totalitate (in ceea ce priveste legea drepturilor de autor) si daca cineva are de gand sa-mi preia vorbele ori pozele si sa le duca mai departe, il invit sa ma contacteze pe adresa de e-mail, care este publicata pe acest blog la CONTACT, pentru a-mi cere acordul. Daca voi fi de acord sa fiu citata in diverse articole, sursa va fi trecuta in intregime, adica  www.nouria.wordpress.com

Parerea mea este ca cei care sunt interesati de mine si de soarta mea intra oricum sa citeasca ce mai zic si ce mai fac, deci nu e necesar sa se scrie si la ziar, informatiile pe care le dau eu aici nefiind de interes national.

Va multumesc!

Anunțuri

Acțiuni

Information

4 responses

26 04 2010
pisica

am citit postarea ta de cateva ori. marturisesc ca incerc sa inteleg. din fericire eu sunt o ilustra necunoscuta, asa incat nu am trait niciodata neplaceri de acest gen. dar incerc sa inteleg si imi dau seama cum trebuie sa te simti.
intratul cu bocancii in viata cuiva, obisnuiam eu sa spun, ca este forma cea mai neplacuta a balcanismului. dar privind la explozia de paparazzi, la goana dupa senzatie si la foamea omului simplu dupa acest aparent senzational, cred ca este in firea omului de pretutindeni. a omului tanga.
as putea incerca sa iti spun ca lucrurile vor ajunge candva la o normalitate.
dar nu cred asa ceva. inarmeaza-te cu rabdare si cu toate instrumentele care te pot apara si iti pot proteja intimitatea, familia si zambetul.

26 04 2010
irina

Off…iar te-a suparat cineva….sa citez dintr-o carte draga mie:” lumea asta-i tare rea…”
Partea de publicat, drepturi de autor, blog ziar si alte cele nu o inteleg foarte bine pentru ca nu e din domeniul meu.Insa inteleg perfect situatia in care cineva iti ia ceva ce-i al tau..nu conteaza ca-i materie sau suflet insiruit pe hartie…si culmea, multi interpreteaza revolta contra „furtului” ca fiind egoism..eu asa am patit….
Sper sa nu mai patesti si tu….

26 04 2010
nouria

Din pacate, nu prea ai cum sa te protejezi.
Totul trebuie trait in public, aratat, despicat, comentat, etalat, cu poale in cap, cu rufe murdare spalate cat mai la vedere. Asa esti interesant.
Cand stai in banca ta si eviti sa te despoi la tv sau in ziare esti neinteresant.
Eu prefer varianta a doua si sunt recunoscatoare celor care imi respecta dorinta.

26 04 2010
Andreea

OO sa inteleg ca asta se practica in jurnalism… ce sa zic e bine de stiut aceste lucruri de evitat in cariera mea de viitor PR:). Cel mai trist este cum se simte cel care intr-adevar a scrisarticolul atunci cand il vede publicat pe siteul altcuiva. Ciao:*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: